AlgemeenCultuur

Winschoter Mannenkoor stopt op hoge leeftijd

- advertentie -

Winschoten – Na 88 jaar houdt het Winschoter Mannenkoor ( WMK) op te bestaan. Daarmee is het doek gevallen over het voortbestaan van een bekend regionaal mannenkoor. Het volgt daarmee de landelijke ontwikkeling van vergrijzing en ontgroening van koren: nauwelijks aanwas van nieuwe, jongere leden en een steeds ouder wordende groep mannelijke zangers.

- advertentie -

Met een gemiddelde leeftijd van ruim 74 jaar vormde het koor daarmee geen uitzondering binnen het Koninklijk Nederlands Zangersverbond noord-oost, een overkoepelende organisatie van dienstverlening voor koren. Daarbij komt, dat de bereidheid om zitting te nemen in een bestuur steeds moeizamer verloopt en ontstane vacatures slechts met uiterste inspanning opgevuld kunnen worden.

Ondanks de ambitie tot behoud dan wel verbetering van de kwaliteit van de zangers zijn het bestuur en een jonge, nieuwe dirigent er niet in geslaagd de aantrekkelijkheid van het koor als geheel te verbeteren. Vertrek van een aantal leden en de dirigent hebben vervolgens geleid tot de vraag over de toekomst van het WMK.

Een deze week gehouden Algemene Ledenvergadering toonde een verdeeld beeld over de voortzetting van het koor: een nieuw benoemd bestuur gaf aan, onvoldoende draagvlak te zien bij de koorleden om door te gaan. Dat leidde tot het verzoek om te komen tot ontbinding en opheffing van het koor. Het oude bestuur is verzocht de lopende zaken af te handelen.

Foto: OldambtNu.nl (archief) 

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button