AlgemeenSport

Diverse ACRO-teams uit Oldambt provinciaal kampioen

- advertentie -

Musselkanaal/  Buitenpost – In Musselkanaal werden zaterdag 4 maart de Provinciale Kampioenschappen ACRO-gymnastiek gehouden voor D en E-niveau. Met ruim 250 deelnemers uit de provincie Groningen was het een druk bezochte wedstrijd.

- advertentie -

D-lijn
In de D-lijn waren er veel deelnemers uit de regio actief en is het niveau zeer hoog. Bij de senioren trio’s ging de titel uiteindelijk naar Dorien Dieterman, Nina Udema en Senna Frederiks van het Turninstituut uit Scheemda. Bij de duo’s werd het een SV Drieborg-podium. Marinka Veld en Carolien Zeeman werden overtuigend kampioen. Rianne Pluim en Ella Gernaat pakten het zilver en het brons werd gewonnen door Brenda Gremmer en Aileen Edens.

Bij de junioren duo’s wisten Guusje Jansen en Yvet Hollander van GV Bato overtuigend de titel in de wacht te slepen. Het zilver was voor hun clubgenootjes Meike Koning en Niké Smit. Bij de junioren trio’s was het een spannende strijd. Twee trio’s wisten precies dezelfde totaal score te behalen, maar dan wordt er gekeken naar specifieke onderdelen in het cijfer en toen kwamen Julie Hendriks, Jolieke Bakema en Monique Aardse van het Turninstituut als Winnaars uit de bus. Daphne Sassen, Sylvia Schuiling en Xenna van Basten van GV BATO gingen daardoor met het zilver naar huis.

E-lijn
In de E-lijn zijn de groepen zeer groot en is het een spannende strijd om op het podium te komen. Bij de junioren trio’s wisten Felicia Boonman, Larissa Westerhof en Marjet Dijksterhuis de tweede plek te behalen. Bij de senioren trio’s was er een mooie zilveren medaille voor Cynthia Oldenburger, Djaidi Reintke en Ling Die Smit van SV Dynamica uit Nieuwe Pekela. Hun clubgenootjes Laura Coudron, Marise de Vries en Romee Luth behaalden het brons in deze categorie. Bij de senioren duo’s ging de strijd tussen 15 teams. Jasmijn Koops en Shania Korte van SV Dynamica behaalden in dit sterk deelnemersveld een mooie bronzen medaille.

De bovengenoemde teams en nog een tiental andere teams uit Oost-Groningen zullen nu gaan deelnemen aan de Districtfinale op 18 maart in Ureterp. Daar gaan ze proberen een ticket voor de landelijke wedstrijden in de wacht te slepen.

C-lijn
Een week eerder werden de Provinciale Kampioenschappen C-lijn gehouden. Bij de duo’s behaalden Margret Huisman en Michelle van der Laan van het Turninstituut met twee mooi uitgevoerde oefeningen een verdiende eerste plaats. Bij de trio’s was een tweede plaats voor Paulien Rosema, Elien Kluiter en Daniek Jonker van SV Dynamica. Door het behalen van het puntenlimiet zijn deze beide teams bijna al zeker van deelname aan de landelijke wedstrijden!

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button