AlgemeenSport

FC Groningen geeft clinic aan leerlingen OBS De Uilenburcht

- advertentie -

Beerta – Halverwege februari vond in het Noordlease stadion de kick off plaats van de samenwerking tussen stichting Openbaar onderwijs Oost Groningen (SOOOG)en FC Groningen. SOOOG wil de leerlingen sport laten beleven en hun eigen beweegtalenten laten ontwikkelen. Leerlingen in de bovenbouw krijgen voetballes vanuit door FC Groningen clinic worden gegeven.

- advertentie -

Afgelopen maandagmiddag speelde FC Groningen samen met OBS De Uilenburcht uit Beerta. De leerlingen van groep 5, 6, 7 & 8 waren hierbij aanwezig en speelden erg fanatiek mee.

Onderwijsdoelen
Sporten is gezond leerlingen worden fitter en leren bovendien spelenderwijs tal van sociale vaardigheden. Sporten zorgt ervoor dat de kinderen leren rekening met elkaar te houden, ze  leren samenwerken, ze leren om te gaan met verschillen. Binnen de groepen ze leren verantwoordelijkheid te nemen en respect voor met elkaar te hebben. ”We verwachten veel van het traject dat ook zal bijdragen aan de verschillende onderwijs doelen” aldus de voorzitter Jaap Hansen van de college van het bestuur SOOOG.

Gezondheid en vitaliteit
Sport geeft plezier en draagt bij aan de verbetering van schoolprestaties en vermindering van schoolverzuim. Ook FC Groningen ziet de potentie van de samenwerking. “Ook voor FC Groningen heeft de jeugd de toekomst en willen we graag zichtbaarder zijn in de regio,” aldus Edwin Froma, marketingmanager FC Groningen.

“Daar draagt dit project zeker in bij. Bovendien zijn wij van mening dat wij een wezenlijke rol kunnen spelen in de samenleving op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Dat doen wij met HEALTH i PORT en vanuit onze stichting FC Groningen in de Maatschappij met haar partners zoals HANNN. En ook met dit project kunnen wij mensen stimuleren om meer te bewegen.” eindigt Froma.

 Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button