Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Oldambt organiseert thema avonden omtrent de nieuwe Omgevingsvisie

- advertentie -

Oldambt – Ter voorbereiding op de nieuwe Omgevingswet die in 2019 van kracht wordt, is de gemeente Oldambt bezig met het opstellen van een Omgevingsvisie. In deze visie staat hoe de gemeente Oldambt  over de toekomst van de leefomgeving van Oldambt denkt en welke koers we willen volgen met elkaar. Hiervoor is de gemeente Oldambt op zoek naar een positieve, kritisch-opbouwende blik vanuit de samenleving. Denkt u mee?

- advertentie -

Thema-avonden
Om bewoners en alle organisaties te betrekken bij het opstellen van de Omgevingsvisie, organiseert de gemeente een drietal thema avonden. Tijdens deze avonden kunt u meepraten over de toekomst van uw leefomgeving. Wat wilt u behouden of veranderen en welke ideeën heeft u daarbij voor uw leefomgeving? Daarbij wordt gekeken naar alle aspecten van de leefomgeving, van natuur, landbouw en verkeer tot cultureel erfgoed en gezondheid. De gemeente ziet uw inbreng tijdens deze avonden als belangrijke input voor het opstellen van de Omgevingsvisie.

Drie avonden, drie ambities
Tijdens iedere avond staat een van de ambities uit de toekomstvisie voor Oldambt centraal. De drie ambities zijn: ruimte voor pionieren, de moderne graanrepubliek en jongste water gemeente. De gemeente zorgt voor inspirerende sprekers en laten u daarna graag aan het woord.

De planning voor de drie thema-avonden is als volgt:

 • Woensdag 22 maart, Harbour Jazzclub, Havenkade-Oost 3, Winschoten
  Centrale ambitie: ‘Ruimte voor pionieren’.
  Thema’s; Vestigingsklimaat, Gezondheid, Energie, Aardbevingen, Gebruik ondergrond, Onderwijs, Werkgelegenheid, Sociale Cohesie.
 • Woensdag 29 maart, Proefboerderij Ebelsheerd, Hoofdweg 26, Nieuw Beerta
  Centrale ambitie: ‘Moderne Graanrepubliek’
  Thema’s; Ruimtelijke kwaliteit, Energietransitie, Landbouw, Klimaat, Duurzaamheid, Cultuurhistorie, Natuur.
 • Dinsdag 11 april, Boerderij Hermans Dijkstra, Reinste Abdenaweg 1, Midwolda
  Centrale ambitie: ‘Jongste Watergemeente’
  Thema’s; Verzorgingsgebied, Recreatie & Toerisme, Wonen, Voorzieningen, Verbindingen, Ligging aan Werelderfgoed, Water.

(Een toelichting op de ambities en thema’s vindt u hier)

Uitnodiging
Voor deze thema avonden heeft de gemeente via e-mail uitnodigingen verstuurd naar alle bij de gemeente bekende e-mailadressen. Heeft u geen e-mail uitnodiging ontvangen maar bent u geïnteresseerd om een avond bij te wonen, u bent van harte welkom!

We horen graag of u aanwezig bent
Graag hoort de gemeente of u aanwezig bent bij één of meer thema avonden.  U kunt zich hier aanmelden voor één of meerdere van deze avonden. Alle avonden starten om 19.00 uur met een inloop en vanaf 19.30 uur begint het programma.

Wilt u meerdere avonden bezoeken, dan kan dat. De gemeente ziet uit naar uw komst.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button