Algemeen

Informatieavond tweetalig onderwijs (tto) op het Dollard College

- advertentie -

Winschoten – Komend schooljaar gaat het Dollard College vestiging  Hommesplein-Stikkerlaan alweer voor de derde keer van start met een nieuwe klas binnen het tweetalig onderwijs. Voor de aankomende vwo leerlingen en hun ouders/verzorgers wordt op donderdag 23 maart een speciale informatieavond georganiseerd in de aula van de vestiging Hommesplein.

- advertentie -

In het tweetalig onderwijs (tto) krijgen vwo-leerlingen een aantal vakken in het Engels aangeboden. Niet alleen de lesboeken zijn in het Engels, maar ook de voertaal is Engels. De leerlingen zullen op de informatieavond een aantal lessen volgen, waarin ze kennis kunnen maken met de speciale manier van werken in het tweetalig onderwijs. De ouders/verzorgers krijgen in de tussentijd informatie over de verschillende aspecten.

Twee jaar geleden is het Dollard College met dit onderwijs begonnen. Docenten hebben een opleiding gevolgd om te leren hoe het verwerven van taal deel uit moet maken van de lessen van de leerlingen. Dat het Dollard College hiermee op de goede weg is, blijkt wel uit lovende beoordelingen van een universitaire tto visitatie commissie. Het Dollard College verwacht volgend jaar de officiële accreditatie in de wacht te slepen.

Ouders/verzorgers en leerlingen die de informatieavond willen bezoeken kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan tto.hommesplein@dollardcollege.nl t.a.v. Petra Lunsche

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button