AlgemeenPolitiek

Verkiezingskrant in gewone taal

- advertentie -

Oldambt – Op woensdag 15 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. In de media gaat het de komende weken over verkiezingsprogramma’s, kandidatenlijsten en campagnenieuws. Maar wat betekent dat voor de 2,5 miljoen mensen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen?

- advertentie -

Stemmen is extra lastig als je niet zo goed kunt lezen. Dan is het bijvoorbeeld moeilijk om op te zoeken wat de politieke partijen willen of om een stembiljet te begrijpen. Daarom is er de Verkiezingskrant in gewone taal. De Verkiezingskrant in gewone taal is ontwikkeld zodat meer mensen goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen.

De krant met heldere informatie, in begrijpelijke taal, is samengesteld door ProDemos en Stichting Lezen & Schrijven. In de krant staat informatie over wat de Tweede Kamer is, welke partijen er zijn, hoe je kan stemmen en nog veel meer.

Via deze link kunt u via een pdf-bestand  de verkiezingskrant inzien.

Foto: ProDemos (verkiezingskrant)

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button