Algemeen

Stekker uit Digitale Dorpssite www.Midwolda.nl

- advertentie -

Midwolda – Door een gebrek aan sponsors die bereid zijn het belangrijke promotiewerk van het Digitale Dorp Midwolda (DDM) te steunen, heeft webmaster Bernard Brondijk besloten om per 1 september 2017 de dorpssite, waarmee we in 2002 de Cultuurprijs van de gemeente Scheemda wonnen, uit de lucht te halen. Hiermee komt een einde aan de prachtige dorpssite die van 1997 tot 2017 maar liefst 412.903 bezoekers naar midwolda.nl en honderdduizenden bezoekers naar de Facebookpagina trok.

- advertentie -

Het DDM maakte in de afgelopen twintig jaar maar liefst 50 videoreportages die door duizenden bezoekers werden bekeken. ‘‘Mede door bedrijfsbeëindiging van bedrijven in onze regio, geen steun meer van de gemeente en projectbureau Blauwestad en doordat veel bedrijven uit onze regio reclame zijn gaan maken op de website oldambt-groningen.nl van Marketing Oldambt, gaat onze site ter ziele.” aldus Brondijk.

‘Zwaar gesubsidieerde Marketing Oldambt’
”De door de gemeente Oldambt zwaar gesubsidieerde Marketing Oldambt, heeft er in geresulteerd dat we veel sponsoren die reclame maakten op onze site hebben verloren. Bovendien gelukte het ons niet nieuwe sponsors voor onze dorpssite te interesseren. Begin dit jaar hadden we nog slechts vier sponsors (vroeger wel twaalf).” verteld Bernard Brondijk. 

‘De druppel’
”Dit was voor ons de druppel die de emmer deed overlopen. We gaan onze sponsorverplichtingen tot 1 september 2017 uiteraard netjes nakomen en zullen de site na die datum gaan ontmantelen.” aldus Brondijk.

Oprichting Marketing Oldambt
”Na de oprichting van Marketing Oldambt, drie jaar geleden, ging het snel bergafwaarts met de Midwolder dorpssite. Marketing Oldambt kreeg de afgelopen drie jaar van de gemeente Oldambt 180.000 euro subsidie en voor de komende twee jaar nog eens 150.000 euro. Drie jaar geleden voorspelde ik, in een gesprek met wethouder Ricky van den Aker en directeur Edwin van de Woude van Marketing Oldambt al, dat de sponsors die zij uit onze reclamevijver gingen vissen, onze Midwolder website met nauwelijks financiën de kop zou gaan kosten. Volgens hun viel dat allemaal wel mee, maar mijn vooruitziende blik blijkt nu geheel te kloppen.” verteld Brondijk.

20-Jaar Jubileum 
‘Het jaar waarin we het twintigjarig jubileum van het DDM vieren, is een dieptepunt geworden in de geschiedenis van het Digitale Dorp Midwolda. Wij willen bij deze alle bedrijven die ons de afgelopen jaren hebben gesteund, bedanken voor hun bijdrage. Midwolda zal voortaan verder moeten zonder een dorpssite.” eindigt oprichter en hoofdredacteur Bernard Brondijk.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button