Algemeen

Acht jaar cel geëist tegen overvaller COOP Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – De 25-Jarige verdachte uit Veelerveen die vorig jaar op 10 augustus in de avonduren een kassière van de COOP in Bad Nieuweschans met een mes bedreigde en daarmee de COOP overviel stond vandaag voor de rechter.

- advertentie -

De Veelervener werd in Winschoten op het treinstation opgewacht door agenten. Die vermoedden dat de overvaller zich per trein verplaatste. De overvallen waren door camera’s vastgelegd en de man werd op de beelden herkend.

Lees ook: Overvaller aangehouden na succesvolle politieactie

In een week tijd heeft hij een spoor van overvallen op zijn naam gezet, waaronder de COOP, een Shell station te Nijmegen, de Mediamarkt te Assen, een Kruidvat filiaal te Amersfoort en een Hema in Dieren.

Lees ook: Coop-overvaller verdacht van overval in Nijmegen

Eis: acht jaar cel
De man die volgens justitie in acht dagen tijd vijf overvallen pleegde, waaronder op een tankstation in Nijmegen en op de HEMA in Dieren, heeft acht jaar cel tegen zich horen eisen.

Lees ook: Opgepakte overvaller pleegde mogelijk meer overvallen

Saillant detail
Tijdens de rechtszaak kwam een saillant detail aan het licht over een overval op een supermarkt. Verslaggever Rob Zijlstra van het Dagblad van het Noorden, Twitterde erover: ‘Overvaller richt mes op caissière Coop. Zij heeft niet direct in de gaten dat het een overval is. Pakt het mes uit zijn handen om te scannen.’

Gokverslaafd
De man heeft bekend en zegt dat zijn gokverslaving hem tot de overvallen had bewogen. Hij had niet de intentie om echt te steken, zei hij tegen de rechters. Die indruk hadden de slachtoffers niet. Die waren nadien volledig van de kaart.

De man werd in 2012 al tot vier jaar cel veroordeeld voor overvallen in de omgeving van Nijmegen.

De uitspraak is over twee weken.

Foto’s: Marcel Klip/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button