Algemeen

Leilindes dorpsplein Blijham verhuizen naar haven Blauwestad

- advertentie -

Blauwestad – Op initiatief van de dorpsraad van Blijham wordt het dorpsplein opnieuw ingericht. In het nieuwe beeld, dat de gemeente samen met de dorpsraad heeft ontwikkeld, is geen plek meer voor de bestaande leilindes. Deze 25 jaar oude bomen krijgen daarom een nieuwe bestemming.

- advertentie -

Maandag 27 maart 2017 worden de 20 bomen één voor één uitgegraven en in de loop van de week verplaatst naar Blauwestad. Daar komen ze in het Havenkwartier te staan waar binnenkort de bouw van nieuwe woningen van start gaat. Met de aanplant van deze bomen krijgt het gebied direct een volwassen uitstraling.

Constructieve samenwerking
De gemeente Bellingwedde is blij dat de bomen een nieuwe bestemming krijgen en niet verloren gaan. Wethouder Huizing: “Tijdens de voorbereidingen hebben diverse inwoners hun teleurstelling geuit over het feit dat de leilindes niet konden blijven. We zijn blij dat er toch een nieuwe bestemming is gevonden”. Blauwestad en de gemeente Oldambt zijn ook zeer tevreden met de groene schenking en noemen het een mooi voorbeeld van een constructieve samenwerking tussen twee gemeenten.

Werkzaamheden
Door aanpassingen aan de nutsvoorzieningen eind mei gaan de werkzaamheden in Blijham later van start dan de bedoeling was. Het werkt wordt nu verdeeld in een fase voor de bouwvak en een fase na de bouwvak. De bouwvak begint dit jaar in de tweede week van augustus.

Foto: Google Streetview

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button