AlgemeenPolitiekRegionaal nieuws

Scholieren hoeven niet meer in het duister van en naar Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Nog net voor het tot stand komen van de gemeente Westerwolde is het de PvdA Bellingwedde gelukt om de tot nu toe deels onverlichte fietsroutes van Bellingwolde en Wedde naar Winschoten volledig verlicht te krijgen. Het initiatief hiervoor kwam van ongeruste ouders die bij de PvdA aanklopten om hun zorgen te delen.

- advertentie -

Tijdens de donkere dagen in de herfst en winter is de schoolgaande jeugd vanuit Bellingwolde en Wedde naar Winschoten genoodzaakt een deel van hun dagelijkse fietstocht naar school in het pikkedonker af te leggen. Dit is een doorn in het oog van vele ouders.

Goed onderhouden en verlichte voet- en fietspaden is één van de punten van het verkiezingsprogramma van de PvdA. Toen deze ongeruste ouders hun zorgen kenbaar maakten heeft de PvdA dan ook door middel van een motie aan het College van Bellingwedde gevraagd om met een voorstel te komen om dit probleem op te lossen. Na wat twijfels vanwege de kosten die hiermee gemoeid zijn, is het plan nu aangenomen door de gemeenteraad.

De PvdA gaat er van uit dat de gemeente voortvarend aan de slag gaat met het aanleggen van de verlichting zodat de schoolgaande jeugd al komende herfst volledig verlicht naar school in Winschoten kan fietsen.

Foto: Google Streetview

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button