Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenKort nieuws

Bloemetje van de Week voor Harrie Dijkhuis

- advertentie -

Winschoten – Zaterdagmiddag ging het Bloemetje van de Week naar Harrie Dijkhuis. Hij werd genomineerd door Tekie, zijn vrouw. Ze schreef: ‘Ik nomineer mijn man. Hij is vrijwilliger bij het Dollardcollege. Iedere dag maakt hij koffie en thee voor alle leraren. Ook helpt hij de conciërges met klusjes. Hij is iedere dag om zes uur aanwezig.’

- advertentie -

Al snel bleek dat Harrie meer doet dan dat…

‘Ik doe dit nu zo’n negentien jaar. Hiervoor werkte ik bij de gemeente als timmerman. Daar was ik altijd vóór de anderen aan op het werk. Dan zette ik alvast koffie. Bij deze school doe ik dat nu ook. Iedere dag.’ verteld Harrie.

Klokken verzetten
Hij hoeft niet ver te reizen: Harrie woont bijna op het plein van de school. Vannacht gaat hij er ook heen: alle klokken in het gebouw zet hij een uur vooruit vanwege de zomertijd. En met oud & nieuw gaat Harrie naar school om alle lichten aan te doen. Het gebeurt ook wel eens dat het alarm afgaat. Harrie is dan degene die het afzet.

Veel mensen kennen Harrie van shantykoor Maritiem. De aanhangwagen van het koor staat meestal bij hem op de oprit. 45 keer per jaar gaat hij mee met het koor.

En tot een aantal jaar geleden hielp hij bloemist Simon Bel altijd met het opbouwen en afbreken van de bloemenkraam in het centrum van Winschoten.

‘Ach ja, ik kan nu eenmaal niet stilzitten’, zegt Harrie. ‘Een grote hobby is mijn tuin. Als ik niet op school bezig ben, dan ben ik in de tuin bezig’. eindigde hij.

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button