Cultuur

Openluchtconcert Pura Vida 2021 in Blauwestad afgelast

- advertentie -

Blauwestad – De organisatie van het openluchtconcert Pura Vida 2021 heeft ook dit jaar moeten besluiten om het evenement af te gelasten. Ondanks het feit dat het demissionair kabinet afgelopen vrijdag de regels voor eendaagse evenementen versoepeld heeft, is het te kort dag qua voorbereiding en organisatie om het evenement door te kunnen laten gaan.

- advertentie -

Door de tot voor kort geldende coronamaatregelen, is de invulling van het festivalterrein met onder andere licht, geluid en tribunes is op korte termijn lastig te organiseren. Dit geldt ook voor de controle van vaccinatiebewijs of negatieve test van de duizenden bezoekers. Daarnaast heeft demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid, opgeroepen om terughoudend om te gaan met het organiseren van evenementen, om agenten en hulpverleners op adem te laten komen van hun inzet tijdens de coronacrisis.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “Ondanks het feit dat de corona-besmettingen dalen en de vaccinaties stijgen, kan de organisatie de gezondheid van de toeschouwers op dit moment niet garanderen. Het evenement wordt met pijn in het hart afgelast, maar de volksgezondheid staat voorop.”

Wethouder Gert Engelkens: “Pura Vida is een fantastisch evenement voor Blauwestad, de gemeente Oldambt én de provincie Groningen, maar uit veiligheidsoverwegingen is het niet verantwoord om het op dit moment door te laten gaan.”

Pura Vida is een -gratis toegankelijk- jaarlijkse traditie waarbij ruim 10.000 bezoekers in boten aan de oevers van het Oldambtmeer, of met een stoel op het veld, bij ondergaande zon genieten van de schoonheid die Oost-Groningen te bieden heeft. En dat alles onder de klanken van het Noord Nederlands Orkest (NNO).

Pura Vida is een evenement van Projectbureau Blauwestad om de leefbaarheid en bedrijvigheid te promoten en concertbezoekers te laten genieten van cultuur en natuur in Blauwestad.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button