AlgemeenRegionaal nieuws

Nieuw officieel verkeersbord: ‘Pas op laagstaande zon!’

- advertentie -

Landelijk – Laagstaande zon zorgt voor 20% meer ongelukken. Veilig Verkeer Nederland introduceert daarom vanaf dinsdag 28 maart een nieuw verkeersbord om te waarschuwen voor laagstaande zon. Het bord wordt onder nummer RVV J40 per direct toegevoegd aan het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.

- advertentie -

“Met onmiddellijke ingang plaatsen wij deze borden in Oost-West richting en andersom in alle Nederlandse gemeenten, op de locaties waar sprake is van verblinding door laagstaande zon”, aldus Jacques Goddijn, directeur van Nederlands grootste bordenleverancier, de HR-Groep.

Waar komt het bord te staan? Meld het!
“Tegelijkertijd nodigt Veilig Verkeer Nederland mensen uit om via www.vvn.nl/particpatiepunt melding te maken van verblinding door laagstaande zon, zodat dit in constructief overleg met gemeenten, provincies en de landelijke overheid opgelost wordt en de verkeersborden op de locaties worden geplaatst waar echt sprake is van laagstaande zon”, aldus VVN-directeur Felix Cohen.

De oplossing bestaat simpelweg uit regelgeving in combinatie met de waarschuwing met behulp van het nieuwe verkeersbord en logisch nadenken. Naast het goed schoonhouden van de voorruit, adviseert Veilig Verkeer Nederland automobilisten om standaard een zonnebril in de auto te leggen.

Het eerste verkeersbord is op dinsdag 28 maart onthuld door de heer Jan Aanstoot, wethouder Verkeer in de gemeente Rijssen-Holten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button