AlgemeenIncidenten

Nieuw: online aangifte doen kan alleen nog met DigiD

- advertentie -

Nederland – Als u online aangifte wilt doen van internetoplichting, kan dat alleen nog maar met behulp van uw DigiD. Vanaf de zomer heeft u voor alle online aangiftes DigiD nodig.

- advertentie -

DigiD wordt door steeds meer overheidsdiensten gebruikt als online legitimatiebewijs. Het is een soort digitale vervanging van het rijbewijs of paspoort waar u zich normaal gesproken aan de balie mee legitimeert. Een DigiD is strikt persoonlijk en gekoppeld aan uw Burgerservicenummer. Daarom maken steeds meer overheidsdiensten er gebruik van, zoals bijvoorbeeld de Belastingdienst. U gebruikt uw DigiD vermoedelijk al bij de online aangifte van de inkomstenbelasting.

Dankzij het koppelen van online aangiftes aan een DigiD, weten we als politie zeker dat we informatie delen met de juiste persoon. We starten de invoering van DigiD met het delict internetoplichting, maar zoals gezegd vragen we vanaf de zomer bij alle online aangiftes om uw DigiD.

Geen DigiD?
Als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragen via de rijksoverheid: https://digid.nl/aanvragen. Maakt u liever geen gebruik van DigiD, dan kunt u uiteraard nog steeds aangifte doen. Dat kan altijd op het politiebureau en in sommige gevallen telefonisch of bij u thuis. Het is raadzaam om vooraf een afspraak te maken via telefoonnummer 0900-8844.

Meer informatie
Hebt u nog vragen? Klikt u dan hier voor de antwoorden en meer informatie. Bellen mag uiteraard ook: 0900-8844. Met specifieke vragen over DigiD verwijzen we u graag naar de rijksoverheid: https://www.digid.nl/vraag-en-antwoord/

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button