AlgemeenRegionaal nieuws

Lokale partijen roepen inwoners op vouchers niet te accepteren

Winschoten – De lokale partijen Leefbaar Tynaarlo, Partij voor het Noorden Oldambt en Gezond Verstand Haren roepen inwoners op met schade door de aardbevingen hun vouchers NIET te accepteren. Accepteren betekent namelijk: tekenen bij het kruisje en nooit meer recht hebben op schadeloosstelling!

- advertentie - 

Gisteren hebben deze gedupeerden een brief van de Nationaal Coördinator ontvangen waarbij hen te verstaan is geven dat hun schade NIET veroorzaakt is als gevolg van de aardgaswinning, maar door andere factoren. Meer specifiek werd door Hans Alders zelfs de oorzaak neergelegd bij de bouwers van de huizen, de aannemers dus in onze regio.

De lokale partijen zijn het hier niet mee eens, alle gedupeerden hebben immers schade ontdekt NA een beving. Nu afkopen betekent nooit meer klagen!

Ook werden de gedupeerden en hun gemeenten op de hoogte gesteld van het feit dat ze in het zogenaamde buitengebied wonen. Inwoners uit het buitengebied kunnen geen aanspraak maken op schadeloosstelling want daar is geen schade als gevolg van de gaswinning. Volgens het rapport van de Nationaal Coördinator wordt de schade veroorzaakt door o.a. gerooide bomen, langsrijdende treinen en krimpende bouwmaterialen.

Ook roepen Leefbaar Tynaarlo, Partij voor het Noorden Oldambt en Gezond Verstand Haren hun colleges van B&W en collega raadsleden op zo snel mogelijk elkaar op te zoeken en een samenwerking te bewerkstelligen om gezamenlijk hun inwoners te helpen.

Fractievoorzitter Jurrie Nieboer van de Partij voor het Noorden is vooral verbijsterd. In Oldambt zijn ruim 1200 schadegevallen gemeld. Deze schades zijn nu allemaal afgewezen. Dit is absoluut onacceptabel aldus Nieboer. Grote gedeelten van Oldambt liggen boven het Groninger gasveld. ‘We worden gewoon met ons allen beduveld’, aldus een heel boze fractievoorzitter.

Foto: 112Groningen.nl

- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button
Close
Open chat
Tip ons!