Algemeen

‘Zwembadmevrouw’ Hillie Bosma in de bloemen gezet

- advertentie -

Scheemda – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van Oldambt genomineerd. We kiezen daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer, zaterdag 1 april, brachten we een boeket in Scheemda. Naar Hillie Bosma. Jantje Kuipers was er ook. Zij had Hillie genomineerd.

Veel mensen uit Scheemda kennen Hillie van zwembad ‘De Ringberg’. Ze was daar meer dan 20 jaar vrijwilliger. Ze stond in het snoepwinkeltje of bij de kassa. En was echt de ‘mevrouw van het zwembad’.

Maar ze was ook de mevrouw van de ‘zending’. Kinderen van toen herinneren zich hoe ze hun volle ‘zendingsbusje’ bij Hillie mochten inleveren.

‘Afgelopen jaren gaat het niet goed met de gezondheid van Hillie’, zegt Jantje. ‘Haar ogen worden steeds slechter, haar heupen moeten geopereerd. Ze kan niet meer fietsen of autorijden’.

Maar Hillie zeurt nooit, ze blijft steeds positief.

Toen op facebook bekend werd gemaakt wie het boeket zou krijgen, werd dat bericht bedolven onder de instemmende reacties. Het is wel duidelijk dat veel mensen Hillie kennen en haar dit boeket gunnen. Hillie las het ook: ‘Ik dacht dat het een aprilgrap was. Zoveel reacties. Eigenlijk geloofde ik het pas toen de bloemen daadwerkelijk werden bezorgd’.

Nomineren
Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button