Algemeen

Fietsersbond vraagt fietsers het fietsklimaat te beoordelen

- advertentie -

Oldambt – De Fietsersbond vindt dat elke fietser met plezier door stad en ommeland moet kunnen fietsen; zonder zorgen over veiligheid, drukte op de weg, een beschikbare fietsenstalling, landbouwverkeer, of ander ongemak op de route naar school,  sportclub of werk of tijdens een middagje recreatief fietsen.

Publieksjurering

De Fietsersbond vraag daarom fietsers om fietsvoorzieningen en fietsklimaat in de eigen gemeente te beoordelen. Fietsers geven gemeenten elke twee jaar een rapportcijfer over diverse fietsonderwerpen. De publieksjurering wordt aangevuld met andere fietsgegevens, bv. of fietsers op de rotonde voorrang krijgen op autoverkeer.

Graadmeter en stimulans

Voor gemeenten is de publieksjurering een belangrijke graadmeter om het fietsklimaat te evalueren. De winnende gemeente mag zich volgend jaar ‘fietsstad 2022’ noemen. De Fietsersbond wil met de verkiezing stimuleren dat gemeenten hun best doen voor fietsers en blijven investeren in fietsveiligheid en fietscomfort. De Fietsersbond gebruikt de gegevens voor het bepalen van prioriteiten en acties.

Doe mee en maak kans op winnen e-bike

Je kunt nu weer je mening geven over een onveilige schoolroute of een gevaarlijk kruispunt of juist een fietsvriendelijke oplossing in je gemeente.  Wil je de gemeente Oldambt (of een andere gemeente) beoordelen op fietsvoorzieningen en fietsklimaat, ga dan naar: www.fietsersbond.nl/.

- advertentie -

De enquête invullen kan op je computer of smartphone tot en met 31 oktober 2021 en je maakt ook nog eens kans op het winnen van een e-bike.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button