Algemeen

Bloemetje van de Week voor Greetje Hillenga

- advertentie -

Westerlee – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van Oldambt genomineerd. We kiezen daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket. Deze keer was dat Greetje Hillenga uit Westerlee. Zij werd genomineerd vanwege haar vrijwilligerswerk voor v.v.Westerlee.

- advertentie -

In de kantine van de voetbalclub aan het Koeperlaand is het gezellig druk. Rinkelende glazen en de geur van verse bitterballen. Vrolijke gesprekken. En Greetje staat achter de bar. Met een geblesseerde arm. Verbrand.

Vorige week bij het koken van eieren ging een pan met kokend water over haar arm. Afgelopen dagen was ze regelmatig in het brandwondencentrum. Maar nu dus toch in de kantine. ‘Zonder mij gaat het hier niet door‘ zegt ze.

Mijn man was keeper bij vv Westerlee. En mijn kinderen speelden hier ook. Dus was ik ook ieder weekend op ’t Koeperlaand. En dan regelde ik de frituur. Dat is nu ongeveer vijfentwintig jaar geleden. Ik ben er sindsdien eigenlijk elke zaterdag geweest.’

Het zijn niet alleen de weekenden dat Greetje zich nuttig maakt voor anderen. Iedere donderdag helpt ze een groep van ongeveer 18 ouderen met het maken van creatieve dingen. ‘De crea-club, ja die doe ik nu ook zo’n 20 jaar. Hartstikke leuk. Met vier andere dames organiseren we iedere week een mooie middag voor de senioren‘.

Nomineren                                                                                                                      

Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via                     www.facebook.com/BloemetjeVanDeWeek.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button