AlgemeenSport

Judoka´s Jurrien Kugel en Jan Willem Loer derde van Nederland

Leek/ Winschoten – Afgelopen zaterdag 8 april werden de Nederlandse kampioenschappen tot 18 jaar gehouden in Leek. In totaal hadden 6 judoka´s van Judo Instituut Noord en Zempo zich hiervoor geplaatst.

- advertentie - 

Gewichtsklasse tot 55 kg
In de gewichtsklasse tot 55 kg. moest Jurrien Kugel uit Erica zich van zijn beste kant laten zien. In de eerste ronde moest Jurrien het opnemen tegen Marco Bruijn van de Ken-am-ju. Deze partij werd door Jurrien eenvoudig gewonnen. Ook in de tweede en derde wedstrijd kende Jurrien weinig problemen met zijn tegenstanders, waardoor hij in de halve finale terechtkwam. Hierin moest Jurrien het opnemen tegen de sterk judoënde Emiel Jaring uit Amsterdam.

De wedstrijd ging uiteindelijk gelijk op waarbij Jurrien in eerste instantie een wazari (halfpunt) score maakte, maar die werd uiteindelijk weer weggewoven. Beide judoka’s kwamen hierdoor in de golden score terecht, waarbij Jurrien teveel risico nam en zijn aanval werd overgenomen. Jurrien kreeg een score tegen en werd teruggeworpen voor de strijd om het brons tegen Benaja Haurissa uit Berlicum. Deze strijd werd door Jurrien met een schitterende punt binnen 30 seconden beslist, waardoor hij dik verdient de bronze plak won.

Gewichtsklasse tot 66 kg
In de gewichtsklasse tot 66 kg. moest Jan willem Loer uit Winschoten het in zijn eerste partij opnemen tegen Maikel Frank. De eerste drie wedstrijden werden door Jan Willem gewonnen met een ippon. In de Halve finale moest Jan Willem het opnemen te Owen van Braam. Jan Willem had moeite om de heupworp aanval van Owen, waardoor hij een wazari tegen kreeg en in een houdgreep belandde. Jan Willem kwam hier niet meer uit en moest hierdoor genoegen nemen met een gevecht om het brons tegen Wijers uit Nijmegen. Deze wedstrijd werd door Jan Willem met een mooie ipponscore gewonnen, waardoor hij brons won.

De nog jonge Guido Kikkert uitkomend in de klasse tot 60 kg had een zware loting. De eerste wedstrijd werd nog gewonnen door Guido, maar in zijn tweede wedstrijd was Reinartz een maatje te groot. Vervolgens wist Guido twee wedstrijden te winnen. De wedstrijd daarna werd helaas nipt verloren.

- advertentie - 

Gewichtsklasse tot 48 kg
In de gewichtsklasse tot 48 kg. deed Amanda Lich uit Winschoten het zeer goed. Na een eerste verlies partij wist de jonge Amanda nog drie wedstrijden te winnen. Helaas moest ze haar meerdere erkennen in Henninger. De judoka’s Eline Slomp en Lindsey Wesselink kwamen helaas niet verder dan twee wedstrijden, maar zijn een mooie ervaring rijker.

De coaches Alex Sulava, Jeroen Scholma en Ronnie Meijer waren zeer trots op de prestaties van hun judoka’s. Kijk voor informatie over trainingstijden op www.zempo.eu  met vestiging in Oude Pekela en op www.judoinstituutnoord.nl met vestigingen in Oostwold, Winschoten, Stadskanaal en Emmen.

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button