AlgemeenCultuur

Van pissteeg naar galerie

Winschoten – Jarenlang was ze de gemeente Oldambt een doorn in het oog, de steeg naast snoepwinkel Mecca tussen de Langestraat en de Venne.

- advertentie - 

Regelmatig kwamen er klachten over urinestank binnen. Waarschijnlijk was de steeg vanwege de knik erin zo uitnodigend naar het uitgaanspubliek met hoge nood. Menigeen heeft in de beschutting van dit straatje zijn blaas geleegd.

Dat is nu allemaal verleden tijd, er zijn hekken geplaatst en de verfkwast is ter hand genomen. De Trekvaartdrift (dit is de naam die deze steeg onlangs kreeg toegewezen) is omgetoverd tot een heuse galerie. Er zijn hier gedichten over het Oldambt (sommige in het Gronings) te lezen en foto’s te bekijken.

Stadsdichteres Anke Kraster selecteerde een aantal gedichten waar Fotograaf Willem Friedrich foto’s bij zocht. De meeste foto’s uit zijn omvangrijke archief maar ook wat speciaal voor de gedichten gemaakte foto’s.

U kunt de Trekvaartdrift tijdens winkelopeningstijden bezoeken, buiten deze tijden is het hek gesloten.

- advertentie - 

Foto’s: Anita Meis/ OldambtNu.nl

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button