Algemeen

Virol uit Scheemda gaat afval inzamelen voor Ommelander Ziekenhuis

- advertentie -

Scheemda – Afvalverwerker Virol uit Scheemda gaat alle afvalinzameling verzorgen voor de nieuwe locatie van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Beide organisaties hebben daarover inmiddels overeenstemming bereikt. Het contract betreft ook de vernietiging documenten waarop vertrouwelijke persoonsgegevens staan.

- advertentie -

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft nu nog locaties in Delfzijl en Winschoten, maar zal vanaf 30 juni een nieuw ziekenhuis betrekken in Scheemda. Het ziekenhuis produceert jaarlijks 400 ton afval. Hieronder valt bijvoorbeeld oud papier, gevaarlijk afval, folie en elektronisch afval.

Speciale aandacht is er voor het vernietigen van documenten met vertrouwelijke informatie. De verwerking hiervan moet aan strenge eisen voldoen om de privacy van patiënten van het ziekenhuis te waarborgen.

Virol is dé sociale sorteer- en demontagelocatie in Noord Nederland op het gebied van afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA) voor gemeenten, bedrijven en instellingen. Op de specifiek ingerichte locaties van Virol vinden diverse demontage, sorteer- en bewerkingsactiviteiten plaats met betrekking tot het ingezamelde elektronisch afval.

Het bedrijf uit Scheemda biedt onder andere een plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De afvalverwerker uit Scheemda is blij met de samenwerking. Commercieel directeur Freerk Potze: “De samenwerking is gunstig voor behoud van lokale werkgelegenheid. Wij zijn trots op de regio Oost-Groningen en voelen een sterke betrokkenheid bij regionale initiatieven. Wij werken zoveel mogelijk met regionale partijen om de lokale economie te stimuleren. Hierin zien wij een sterke gelijkenis met de missie en visie van het Ommelander Ziekenhuis Groningen.“

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button