AlgemeenCultuur

Jubilerende muziekvereniging Prins Hendrik Scheemda eert leden

- advertentie -

Scheemda –  Afgelopen zaterdag, 8 april vierde christelijke muziekvereniging Prins Hendrik uit Scheemda haar 90ste verjaardag met een jubileumconcert. Tijdens het concert werd stilgestaan bij de vele hoogtepunten die de vereniging de afgelopen 90 jaar heeft gekend. Het publiek werd getrakteerd op mooie optredens en spetterende shows van alle onderdelen van de vereniging; de percussieband, pompon- en twirlteams, de blazersklas van CBS Annewieke en het fanfareorkest.

- advertentie -

Jubilarissen
Op deze feestelijke avond werd een aantal mensen in het zonnetje gezet: Babette Dijkstra, Kimberley Huesken en Manuela van Dijk kregen alle drie het zilveren insigne opgespeld omdat zij 12,5 jaar aan de twirlsport doen. Xander van der Wal kreeg het zilveren insigne voor zijn 25- jarig lidmaatschap en Fré Zondag ontving het gouden insigne omdat hij 40 jaar lid van de vereniging is.

De heren H. Janssens en W. Tuin, beide erelid van Prins Hendrik, kregen een oorkonde omdat zij al 70(!) jaar verbonden zijn aan de vereniging. Dhr. Janssens is zelfs nog actief muzikant bij het Seniorenorkest Groningen. Op speciaal verzoek van dhr. Tuin werd voor hen de Belgische Parachutistenmars gespeeld.

Erelid
Extra feestelijk op het verjaardagsfeest van Prins Hendrik was dat de leden en het bestuur het genoegen hadden om mevr. Betty Feiken- de Groote deze avond te benoemen als erelid van de vereniging. Betty zet zich al vele jaren met veel passie en enthousiasme in voor de vereniging.

21 jaar lang was zij secretaris en ze neemt samen met haar man Jurrie (inmiddels ook erelid van de vereniging) een belangrijke plaats in als het gaat om de opleiding van nieuwe, jonge muzikanten. Leden als Betty zijn goud waard voor de vereniging!

Kinderpleinfeest 20 mei
Dit jaar worden er ter ere van het 90-jarig jubileum van de vereniging verschillende activiteiten in en rond Scheemda gehouden. Op zaterdag 20 mei wordt er een kinderpleinfeest georganiseerd van 10.00 uur tot 14.00 uur op het plein voor de Jumbo in Scheemda. Let u hierbij op de aankondiging in de verschillende regionale bladen.

Concert met Erwin de Vries
Op 25 november geeft het orkest samen met Erwin de Vries een concert in cultuurhuis de Klinker in Winschoten. Kaarten zijn te verkrijgen via www.indeklinker.nl, aan de kassa van de Klinker en bij Vos Mode, Stationsstraat 18 in Scheemda.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button