AlgemeenOp stap

Tiende editie Lions Tellerlikker Rally op zaterdag 13 mei

- advertentie -

Winschoten – Lions Club Winschoten houdt op zaterdag 13 mei de jaarlijkse Tellerlikker Rally. Tijdens de rally rijden zestig classic cars een route van ongeveer 180 kilometer door de provincie groningen. De route is vooraf niet bekend, de deelnemers rijden op basis van het bol-pijlsysteem. Onderweg zijn er meerdere rijtesten en rustmomenten.

- advertentie -

Professioneel
De Tellerlikker Rally wordt verreden onder auspiciën van de Nederlandse Historische Rally Federatie (NHRF). De opzet is professioneel. Zo zijn voor alle deelnemers onder meer ontbijt, lunch en afsluitend diner inbegrepen. “De route wordt vakkundig uitgezet en er is een professioneel serviceteam aanwezig voor eventueel benodigde technische ondersteuning.  De deelnemende auto’s zijn immers bijna 25 jaar of (veel) ouder.”

Exclusief
“Met maximaal zestig equipes, houden wij deelname aan de Tellerlikker Rally exclusief”, vertelt Menne Kamp namens de organiserende Lions Club. “Net als voorgaande jaren was de startlijst ook deze keer snel gevuld. Daarom verwachten wij wederom een succesvol evenement.” 

Goede doelen
Alle deelnemende equipes betalen een bijdrage. Daarnaast heeft de Tellerlikker Rally diverse sponsors. De opbrengst van de rally gaat – net als van alle andere activiteiten van Lions Club Winschoten dit jaar – naar de Dag van de Minima.  “Sinds de eerste editie van de Tellerlikker Rally in 2008 heeft Lions Club Winschoten al € 64.000,– gedoneerd is aan achttien verschillende goede doelen in de gemeenten Oldambt, Bellingwedde en Pekela”, weet Rolfers.

Start en finish
De start van de Tellerlikker Rally vindt plaats op het Marktplein in Winschoten. Om 9.31 uur start hier elke minuut een equipe. Vanaf ongeveer 16.30 uur finishen de classic cars bij Gasterij Smits in Midwolda. Hier vindt de prijsuitreiking plaats en genieten de deelnemers van hun afsluitende diner. Rolfers: “Wie sublieme auto’s wil zien én horen, weet waar heen te gaan op zaterdag 13 mei.”

Kijk voor meer informatie over Lions Club Winschoten, de Tellerlikker Rally en de gesteunde goede doelen op www.tellerlikkerrally.nl.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button