Algemeen

Ommelander Ziekenhuis Groningen houdt 2e Hart- & Vaatcafé

- advertentie -

Windschoten – Op donderdag 20 april houdt het Ommelander Ziekenhuis, in samenwerking met de Hart- en Vaatgroep, haar 2e Hart- en Vaatcafé. Dit keer is het onderwerp ‘Hartfalen, mijn hart pompt niet goed, wat nu?’ Het Hart- & Vaatcafé is een ontmoetingsplaats voor hartpatiënten, partners, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden.

- advertentie -

De bijeenkomst is van 19.30 – 21.30 uur (zaal open om 19.00 uur) in hotel/restaurant In Den Stallen, Oostereinde 10 te Winschoten. Iedereen is van harte welkom en deelname is gratis. Aanmelden is echter wel verplicht.

Doel Hart- & Vaatcafé
Het Hart- & Vaatcafé is een initiatief van de Hart & Vaatgroep en de afdeling Cardiologie van het Ommelander Ziekenhuis. Doel van deze bijeenkomst is in een informele sfeer lotgenoten en partners met elkaar in contact brengen en ervaringen, ideeën en zorgen uit te wisselen. Maar ook specialisten en verpleegkundigen ontmoeten en informatie inwinnen.

Sprekers
Bij elk Hart- & Vaatcafé staat een onderwerp centraal. Een of meerdere sprekers geven hierover een presentatie. In het Ommelander Ziekenhuis zijn dit cardioloog mevrouw Permentier, hartfalenverpleegkundige mevrouw Switynk en diëtist mevrouw Damman. Onderwerpen als de hartfalenpolikliniek, het doen van testen, het gesprek met de specialist, de behandeling, medicatie en leefstijladvies komen onder andere aan de orde. Tot slot vertelt een ervaringsdeskundige (patiënt) zijn persoonlijk verhaal.

Er is ruim de gelegenheid om te pauzeren en de informatie-stands te bezoeken. Na de pauze worden patiënt en zorgverlener in een panel met elkaar in gesprek gebracht, waarbij de zorgverlener alle vragen beantwoord.

Aanmelden en meer informatie
De bijeenkomst is gratis maar aanmelden is wel verplicht. Dit kan via het algemene telefoonnummer van het ziekenhuis: 088-066 1000 of via de mail: aanmelden@ozg.nl onder vermelding van het emailadres, telefoonnummer en aantal personen.

Meer informatie over het Hart- & Vaatcafé is te vinden op de website www.ozg.nl en de website www.hartenvaatgroep.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button