AlgemeenKort nieuwsSport

Oldambt heeft er met F2 Dance Company weer een dansschool bij

- advertentie -

Winschoten Sinds 1 april 2017 telt regio Oldambt er een dansschool bij. Hiermee gaat een langverwachte droom van eigenaar Frank Ferdinand van der Woude in vervulling. F2 Dance Company profileert zichzelf als een gezelschap. Een dansschool waar men samenkomt, samengroeit en het allerbelangrijkste: samenwerkt.

- advertentie -

Het dansgezelschap ontleent zijn naam aan die van zijn eigenaar, Frank Ferdinand van der Woude. Zijn eigen dansschool is een droom die hij heeft sinds hij 6 jaar oud is, de leeftijd waarop hij zelf gestart is met dansen.

In de 22 jaar die hierop volgden is Frank Ferdinand afgestudeerd aan Lucia Marthas Institute of Performing Arts aan de Hanzehogeschool, heeft hij als uitvoerend danser opgetreden in diverse televisie-en theatershows en 13 jaar ervaring opgedaan als dansdocent. Daarom is het nu tijd om zijn eigen dansschool te starten.
Frank Ferdinand is dan ook supertrots op F2 Dance Company.

Kunstvorm
Met zijn Dance Company wil hij graag laten zien dat dans meer is dan alleen sport en bewegen. Dans is een kunstvorm op verschillende vlakken en in verschillende stijlen. F2DC onderscheidt zich dan ook van andere dansscholen door meer de kunst- en theateronderlaag op te zoeken, maar vergeet hierbij ook niet de straatkunst waar de streetdance en hiphop vandaan komen.

Het streven van F2DC is om het talent uit ieder kind naar boven te halen, te ontwikkelen en hiermee kinderen plezier te laten beleven in het beoefenen van uitvoerende kunsten als ballet, dans, theater en zang. Maar naast het plezier en talent richt F2DC zich ook op het individu en besteedt tijdens de lessen aandacht aan het ontwikkelen van de leerlingen op motorisch, sociaal, lichamelijk, muzikaal en persoonlijk vlak.

Permanente locatie
Op dit moment heeft F2DC tijdelijk 2 locaties, maar er wordt hard gewerkt aan een
permanente locatie waar de deuren hopelijk snel van open gaan.
F2DC zal zich dus niet alleen op dansen gaan richten maar zal zich verder gaan specialiseren in het brede gebied van theaterkunst. Zang, drama, musical en andere lessen zullen het rooster dan ook verder gaan opvullen.

- advertentie -

Frank Ferdinand streeft ernaar om F2DC stap voor stap op te bouwen tot een thuisbasis voor iedereen met een passie voor Uitvoerende Kunsten.

- advertentie - 

Meer informatie
Ben jij nieuwsgierig geworden? Heb jij een passie voor uitvoerende kunst? Dans? Musical? Of theater? Kijk dan voor meer informatie op www.f2dc.nl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button