Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

Oldambt blijft zich inzetten voor LHBT-ers

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt blijft zich inzetten om acceptatie en emancipatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) in de gemeente te bevorderen.

- advertentie -

“Vorig jaar hebben we hiervoor al enkele zichtbare activiteiten georganiseerd”, vertelt wethouder Bard Boon. “Zoals het openen van het regenboogzebrapad en het organiseren van een symposium waarmee wij de start dit beleid hebben gemarkeerd. Toch blijkt uit gesprekken met betrokken organisatie dat we nog niet op het gewenst niveau zijn. Daarom ben ik blij dat we voor de komende vier jaar enkele speerpunten hebben benoemd om blijvend te investeren in acceptatie en emancipatie van onze LHBT-ers.”

Speerpunten
Het college stelt de raad voor om te investeren in de speerpunten zichtbaarheid, samenwerking en aandacht voor LHBT door lokale organisaties. Met het speerpunt zichtbaarheid doelt de gemeente op zichtbare acties en initiatieven waarmee voor alle inwoners duidelijk wordt dat iedereen in de gemeente wordt geaccepteerd en getolereerd. Met het speerpunt samenwerking wil de gemeente samenwerking en ontmoeting van LHBT’ers en LHBT-gerelateerde organisaties stimuleren. Tot slot wil de gemeente met het laatste speerpunt onder andere voorlichting geven aan medewerkers van lokale zorg- en welzijnsorganisaties, het onderwijs en de ambtelijke organisatie om hulpverlening en ondersteuning LHBT-vriendelijk maken.

Raad
De gemeenteraad van de gemeente Oldambt neemt op 29 mei 2017 een besluit over het voorstel van het college. Als de raad positief besluit, staan er voor de komende vier jaar verschillende activiteiten op de rol voor de acceptatie en emancipatie van LHBT-ers.

Foto: Wikipedia

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button