Algemeen

Gemeente Oldambt doneert €1.000 aan Stichting Adventure Geuko

- advertentie -

Winschoten – Pieter Smit, burgemeester van de Gemeente Oldambt heeft om 19:30 uur Sodom Kingsnight geopend, deze avond staat in teken van de 4-jarige Geuko van Lang. Geuko lijdt aan de zeldzame ziekte AFM.

- advertentie -

Hierbij heeft hij namens de gemeente Oldambt een donatie mogen doen van €1.000 euro.

AFM
Geuko werd vorig jaar zomer ziek. Binnen 48 uur takelde hij af van een beetje verkouden naar volledig verlamd. De diagnose: AFM, acute flaccid myelitis. ‘Het geld is bedoeld om onze zoon naar Amerika te krijgen. Daar willen we onze zoon laten behandelen en verzorgen’, vertelt vader Gert Jan van Lang. Daar hebben ze meer ervaring met de ziekte.

Geuko heeft een polio-achtige ziekte die in Nederland verder niet voorkomt. In Europa zijn maar drie gevallen bekend. Geuko heeft enige tijd op de intensive care aan de beademing gelegen. Hij verblijft nu in een Duits revalidatiecentrum.

Geuko kan niet langer dan 30 seconden zonder beademing. Daarom kan hij niet naar huis.


Informatie & steunen
Ook heeft de familie een online dagboek, waar dag voor dag wordt omschreven hoe het gaat met Geuko. Dit kunt u hier lezen op de website van Geuko. (Klik Hier)

Mocht u Stichting Adventure Geuko willen steunen, kunt u een bijdrage leveren door een (klein-)bedrag te doneren op NL08 INGB 0007 5028 26 t.a.v. Stichting Adventure Geuko

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button