AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt overweegt om COA voor rechter te slepen

- advertentie -

Beerta – De gemeente Oldambt denkt aan juridische stappen tegen het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dat zou begin mei een planning voor de ontruiming van de noodopvang in Beerta komen, maar zegt nu door krimp in de organisatie die termijn niet te gaan halen, schrijft RTV Noord.

- advertentie -

Lees ook: Noodopvang Beerta blijft voorlopig staan

‘We hebben hele duidelijke afspraken gemaakt met COA, het staat ook zwart op wit. Ik vind het jammer dat we nu te horen krijgen dat ze de planning niet halen’, aldus wethouder Bard Boon tegen de omroep.

Juridische stappen
De gemeente Oldambt is nu aan het bekijken welke juridische stappen er mogelijk zijn. ‘We kunnen naar de vergunning kijken. COA heeft een vergunning gekregen om een bepaalde tijd een noodopvang op te zetten in Beerta. Dat loopt nu af’, zegt wethouder Boon.

Lees ook: Noodopvang in Beerta wordt weggehaald

De wethouder snapt wel dat een krimp in de organisatie lastig is. ‘Ik begrijp het wel, maar het was al lang bekend dat de zaak na een jaar en twee maanden weer ontruimd moest worden. Ze hadden die planning dus allang kunnen maken, maar dat is niet gedaan’, aldus de wethouder.

Lees ook: Noodopvang Beerta eerder dicht en plannen voor azc’s in Oldambt stopgezet

De gemeente Oldambt verwacht 2 mei nog een planning van het COA te ontvangen.

Bron: RtvNoord

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button