AlgemeenGemeente

Reactie Pieter Smit op het niet doorgaan van het bevrijdingsfestival

- advertentie -

Winschoten – Komende vrijdag vindt er in Winschoten geen bevrijdingsfestival plaats. Een gemis, zo vond een aantal Winschoter ondernemers. Last minute werd er gesproken over een festival met diverse podia in het centrum, maar helaas bleek de voorbereidingstijd te kort om aan de veiligheidsvoorwaarden te voldoen.

- advertentie -

Lees ook: Gemeente Oldambt zet kruis door bevrijdingsfestival Winschoten

Burgemeester Pieter Smit reageert:
Gisteren sprak ik met de initiatiefnemers. Ik begrijp hun teleurstelling. Er is door een aantal mensen in korte tijd een interessante programmering neergezet voor meerdere podia. Dan is het zuur als blijkt dat aan de veiligheidsvoorwaarden niet kan worden voldaan. Een vergunningaanvraag ontbrak en onderdeel daarvan is een veiligheidsplan’. Aldus Pieter Smit.

Lees ook: Stichting Promotie Winschoten organiseert Bevrijdingsfestival

Smit: ‘Dat is geen bureaucratie, maar pure noodzaak om te zorgen dat organisatie, gemeente en hulpdiensten gezamenlijk de veiligheid rondom een evenement met veel publiek kunnen waarborgen. Heel strikt genomen voldeed de organisatie niet aan de termijn, maar nog belangrijker: niet aan de veiligheidsvoorwaarden. Dat is de reden dat ik hier mijn goedkeuring niet aan kon geven. En natuurlijk vind ik dat, net als de organisatoren, ontzettend jammer!

‘Ik had graag gezamenlijk bij een podium gestaan om onze vrijheid te vieren. Daarom hoop ik dat de teleurstelling niet de overhand houdt, maar dat iemand de handschoen alsnog oppakt om vooruit te blikken naar volgend jaar. Wat mij betreft staan alle lichten op groen om de mogelijkheden voor bevrijdingsfestival in 2018 te verkennen.’ Eindigd Smit in zijn reactie.

Festiviteiten in Oldambt op 5 mei
Overigens vinden er op 5 mei wel festiviteiten plaats in de gemeente Oldambt, als onderdeel van het bevrijdingsfestival Groningen. Vanaf de Campus brengt burgemeester Pieter Smit het bevrijdingsvuur naar Groningen en er is muziek in o.a. Bad Nieuweschans en in De Klinker.

Bekijk het programma en meer informatie op de website van de gemeente Oldambt.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button