AlgemeenGemeente

Reactie van Burgemeester Smit: ‘Dag twee na de brand’

Winschoten – Een reactie van Burgemeester Pieter Smit: ‘Dag twee na de brand’.

- advertentie - 

”Familie en vrienden hebben onverminderd zorgen over het gewonde slachtoffer. Vanwege de ernst van zijn verwondingen en omdat zijn directe familie eerst moest overkomen vanaf een buitenlands vakantieadres, heb ik vandaag pas mijn medeleven aan de familie kunnen betuigen. Het is uiteraard een drama wat hen treft, dat behoeft geen toelichting. Ik heb de familie alle kracht en sterkte toegewenst en hoop dat het spoedig beter gaat met hun zoon en vriend.

Ook bij het gezin waar het slachtoffer logeerde, is de ontreddering groot. Het raakt de familie diep en van zeer dichtbij. Ondertussen vinden ze wel de kracht om daar open over te zijn. Ik heb hen vandaag nog gesproken en mijn respect betuigd voor de wijze waarop ze hiermee omgaan.

Lees ook: Reactie van Burgemeester Pieter Smit: ‘De dag na de brand’

Waar de getroffenen van de brand de afgelopen dagen van de schrik en onmacht in de overlevingsstand schoten, zien we vandaag bij hen ook steeds meer het besef hoe dit heel anders had kunnen aflopen. De emoties komen wat meer los. Er is ook dankbaarheid dat de schade vooral van materiële aard is. Los van de katten die nog vermist worden, wat natuurlijk erg verdrietig is. Hopelijk zijn de dieren met de schrik vrijgekomen en worden ze snel ergens gesignaleerd.

Over het materiële gemis van de slachtoffers die hun huis zijn verloren, mag overigens niet licht worden gedacht. Deze mensen zijn alles, maar dan ook alles, inclusief alle persoonlijke spullen, kwijt. Dat moet een enorm gemis zijn.

Hartverwarmend zijn reacties via sociale media op de gebeurtenissen. Mensen steken de slachtoffers een hart onder de riem en bieden praktische hulp aan. De speciaal daarvoor ingerichte Facebookgroep ‘’Gratis spullen voor omwonenden Engelstilstraat’’ zijn inmiddels actief in de groep. Getroffenen die iets nodig hebben, kunnen reageren op het aanbod in deze groep. Dat kan eventueel ook anoniem, via hun contactpersoon bij de gemeente.

De getroffenen die wij gesproken hebben zijn ontzettend dankbaar voor alle hulp. Omdat ze zo druk zijn met regelwerk en nog niet allemaal een plek hebben om spullen neer te zetten, zijn ze er nog niet allemaal aan toe om te reageren op het aanbod. Geef hen daarvoor even de tijd. En blijf vooral meedenken, dat wordt zeer gewaardeerd.”

Lees ook:
– 
24-jarige Groninger gewond bij explosie: Politie doet onderzoek
– Deel Winschoten zit zonder tv en internet (update)
– Brandweer: ‘Gasexplosie is aanleiding voor zeer grote brand’
– Drie woningen onbewoonbaar verklaard na forse brand
– Liveblog: Grote brand in centrum: brandweer geeft ‘sein meester’

– Burgemeester Smit: ‘Incident Winschoten is een ongeluk’
– ‘Mijn dochter ging douchen, en toen kwam de explosie’

– Grote brand na explosie in woning Winschoten
– LET OP: Rij niet over de brandweer slangen
– Update: Zwaargewonde bij explosie in Winschoten


Nu u hier toch bent... Heeft u de OldambtNu.nl app al gedownload op uw telefoon? Zo niet, lees hier meer en download hem snel!
 
- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button