AlgemeenCultuur

Wethouder Bard Boon opent openluchtgalerie ‘A Rose is a Rose’

- advertentie -

Winschoten – Winschoten staat dit jaar onder meer in het teken van ‘Het jaar van de roos’. Ter ere van het 50-jarig’bestaan van het Rosarium worden er verschillende activiteiten opgezet om deze verjaardag niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Een van deze activiteiten is de openluchtgalerie ‘A Rose is a Rose’, waarvoor tien kunstenaars aan de slag zijn gegaan om een kunstwerk met een relatie tot de roos te creëren.

- advertentie -

De galerie werd vrijdagmiddag door wethouder van cultuur Bard Boon geopend.

Jong talent en ‘oude’ meesters
Voor de invulling van de expositie is gekozen voor jong talent, aangevuld met twee ‘oude’meesters, Luc Leenknegt en Bastiaan de Groot, in het vak. Alle kunstwerken zijn een uniek object geworden waardoor het zeker de moeite waard is een bezoek te brengen aan het Rosarium. De overige kunstwerken zijn ontworpen door Louwe Noordhoff, Jordan Herregraven, Kim Kenyon, Bas Leegstra, Jimi Kleinbruinink, Maaike Knibbe, Henk Sjoerd-Hinrichs en Zara Marea.

Foto’s: Jos Hensens/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button