AlgemeenCultuur

Leerlingen van singer-songwriter CT Heida geven concert

- advertentie -

Winschoten – Leerlingen van singer-songwriter CT Heida, docente zang aan kunstencentrum De Klinker in Winschoten, geven op donderdag 1 juni een concert in de Klinker. “Met een echte band op het podium staan, geeft ze een enorme kick”, legt CT Heida, bedenker van het concept, uit. “Daardoor presteren ze beter dan ze soms denken te kunnen. Dat geeft zelfvertrouwen voor de toekomst. En groei als zanger.”

- advertentie -

Stevige basis
Een stevige basis voor de zangers en zangeressen – de jongste is pas 12, de oudste in de zestig – wordt gelegd door een zeskoppige band, bestaande uit Marcel Wolthof (drums), André van der Werf (bas, speelt onder andere bij Erwin de Vries, De Meisjes, Left Hand Freddy), Jasper Westerhof (toetsen, speelde bij Ruth Jacott, Elske de Wall, Venice), Christof Bauwens (gitaar, N’dambi, Ralph de Jongh & The Crazy Hearts). Initiatiefneemster CT: “ons belangrijkste doel is de leerlingen te laten schitteren!”

Zangles
Zangles is voor jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Iedereen met een gezonde stem die van zingen houdt, heeft de mogelijkheid om de training van de stem tot een succes te maken. Het is onzin dat je hiervoor een bijzondere stem moet hebben: elke stem is enig in zijn soort. Dus gek genoeg is daar niks bijzonders aan. Het is wél belangrijk om ‘iets’ met zingen te hebben en iets te willen uitdrukken. Verder is het goed je te realiseren dat je leert zingen door volop zelf aan de slag te gaan met de dingen die je krijgt aangereikt tijdens de zanglessen. Naast individuele zanglessen biedt de school ook diverse mogelijkheden tot samenzang. Kinderen tot 12 jaar kunnen zingen in het kinderkoor Zing & Swing van de muziekschool op dinsdag omstreeks 16.00 uur. Vanaf 18 jaar kun je meedoen met het Lunchkoor (o.l.v. CT Heida), het lunchkoor repeteert iedere dinsdag van 12.30-13.30 uur.

Kaarten
Het concert in De Klinker op donderdag 1 juni begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Kaarten kosten 6 euro, te bestellen via de website www.indeklinker.nl of aan de kassa van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: 0597-700270 (optie 3, Kunstencentrum).

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button