AlgemeenGemeente

Noodopvang Beerta wordt zo spoedig mogelijk verwijderd

- advertentie -

Beerta – De gemeente Oldambt en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn tot overeenstemming gekomen over het verwijderen van units voor noodopvang van asielzoekers in Beerta. Op maandagavond 22 mei werd met Dorpsbelangen Beerta en de Klankbordgroep Noodopvang gesproken over de planning.

- advertentie -

Op uiterlijk 30 november 2017 moet het terrein schoon worden afgeleverd aan de gemeente. Op het terrein staan in totaal 800 units; 500 worden zo spoedig mogelijk verwijderd. De overige 300 units krijgen na de zomer een andere bestemming.

Burgemeester Pieter Smit: “Ik ben blij dat we nieuwe afspraken kunnen maken met het COA en in goed overleg met het dorp. De borden op het terrein zijn vandaag al verwijderd en dat is de eerste stap in het opschonen van het terrein.

Investering in Beerta
De afspraak met het COA was dat de units uiterlijk op 2 mei verwijderd zouden zijn. Door de steeds veranderende situatie rondom opvangplaatsen, als gevolg van een sterk afgenomen instroom van asielzoekers, was het voor COA niet mogelijk de units voor die datum te verplaatsen. De gemeente heeft het COA hiervoor aansprakelijk gesteld en een dwangsom opgelegd van €10.000,- euro per dag met een maximum van €300.000,- euro.

Het COA onderkent haar aansprakelijkheid en betaalt het geëiste bedrag van €300.000,- euro.

De gemeente is van plan om een deel van dit bedrag te investeren in Beerta en omgeving, als hier goede voorstellen voor worden ingediend. Burgemeester Smit: “Het is niet meer dan logisch dat de inwoners van Beerta hun voordeel kunnen doen met het geldbedrag. We blijven in contact met de inwoners voor een goed plan voor het gebied.”

- advertentie -

De speeltoestellen bij de noodopvang krijgen ook een goede bestemming; ze worden beschikbaar gesteld aan obs De Uilenburcht in Beerta.

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button