AlgemeenOp stap

Stand van zaken met betrekking van alles om de Winschoter Run

- advertentie -

Winschoten –,De RUN van Winschoten is de oudste ultraloop van Nederland en wordt in 2017 gehouden op zaterdag 9 september. De keuze bestaat uit een 100 en 50 km solo loop, een 10×10 km estafette, Lutje RUN (jeugdlopen)en het wandelen (Noord-Oost WandelRUN. Inschrijven is reeds mogelijk vanaf 2 april j.l.

- advertentie -

100 en 50 km
De 100 km is het hoofdonderdeel van de RUN met dit jaar naast de open race weer het Nederlands Kampioenschap 100 km. Er hebben zich al sterke deelnemers opgegeven voor de 100 km zoals de winnaar en winnares van vorig jaar, Pascal van Norden (100 km 6.55) en de Zweedse Sophia Sundberg (100 km 7.53). Ook de nummers 2 van vorig jaar Leonie Ton (100 km 8.13) en de Belg David Liviau (100 km 7.10) doen mee.

De Engelsman Jason Cherriman (marathon 2.21) en de Duitser Gerrit Wegener (winnaar 50 km RUN 2015) gaan dit jaar hun debuut maken op de 100 km. Dit geldt niet voor de meervoudig RUN winnaars Daniel Oralek uit Tsjechië (4 x winst) en de Fransman Pascal Fetizon (3 x winst). Op de 50 km staat naast de lokale favoriet Iwan Kamminga de sterke Zeeuw Remy Vasseur op de startlijst. Op de 50 km is er dit jaar een prijs voor de beste man en vrouw uit het gebied het Oldambt.

10×10 km estafette
De 10×10 km estafette is een belangrijk onderdeel van de RUN. Jaarlijks doen er tussen de 225-250 teams mee. De estafette zorgt voor veel sfeer. Een team mag uit 5-10 deelnemers bestaan, een teamlid mag dus meerder keren lopen. Er kan bij de estafette worden ingeschreven in de categorieën Atletiek en Sport, Bedrijven, Vrouwenteams en Overige teams. Er is ook een 112 bokaal voor teams van ambulance, brandweer en politie en de Oldambtbokaal voor teams van gemeenten.

Lutje RUN
De RUN start traditioneel met de Lutje RUN, met jeugdlopen voor kinderen van 4-6 jaar (500 meter), 7-12 jaar (1 km) en 13-15 jaar (2 km). Jaarlijks doen er 400-500 kinderen mee aan de Lutje RUN.

Wandelingen
Sinds 2014 kan er bij de RUN gewandeld worden. Voor dit jaar zijn er nieuwe routes uitgezet ten zuiden van Winschoten in het mooie Westerwolde. De wandelaars worden per bus naar het startpunt gebracht. Er zijn wandelingen van 10, 20 of 30 km. Vanaf het startpunt wordt er terug gewandeld naar Winschoten.

Informatie en inschrijving
Op de website van de RUN staat meer informatie en de link naar de inschrijving. De inschrijving voor alle onderdelen is open tot en met 29 augustus 24.00 uur. Voor de Lutje RUN en het wandelen loopt de inschrijving iets langer door, voor details zie de website: http://www.runwinschoten.nl/

Foto: Anita Meis/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button