AlgemeenSport

Top sfeer tijdens Acro wedstrijd in de Eextahal

- advertentie -

Scheemda – Op 3 en 4 juni jl. werd de Eextahal in Scheemda omgetoverd tot een sfeervolle Acrogym-arena. Het Turninstituut organiseerde samen met de produktgroep Acro van de KNGU voor de 10e keer de Open Groninger Acro Kampioenschappen. De bijna 500 deelnemers van verenigingen uit heel Nederland vertoonden de hele dag door vele prachtige acrobatische oefeningen.

- advertentie -

Het was een super georganiseerde Acro-weekend. Het hele weekend deed mascotte Pinkster Panther de sfeer verhogen met zijn geweldige dans waaraan alle deelnemers van alle verenigingen mee deden. Een topsfeer en mooi beeld van Sportplezier!

 E-lijn
Op zaterdag werd traditiegetrouw begonnen met de allerjongste deelnemers. Bij de junioren trio’s E-lijn was het een spannende strijd tussen de deelnemende teams. Uiteindelijk was er een mooie tweede plaats voor Felicia Boonman, Larissa Westerhof  en Marjet Dijksterhuis van het Turninstituut. Het brons ging naar Ashley Koerts, Eline Jonker en Melissa Karimi Golpayegani  van SV Dynamica Nieuwe Pekela.

 Bij de trio’s senioren draaiden Ilse Mulder, Amber Cerfontain en Julia Hoven van GV BATO een hele mooie oefening. Hiervoor scoorden ze 33.200 punten en dit was voldoende voor de gouden medaille. De derde plaats in deze categorie was voor Demi Westers, Kira Bielderman en Melissa Lingbeek van het Turninstituut. Bij de senioren duo’s behaalden Cecile Korte en Lisan Huft van BATO de zilveren medaille en er was brons voor Jasmijn Koops en Shania Korte van SV Dynamica.

D-lijn
Op zondag kwamen de teams in de D en C-lijn in actie. In deze categorieën is het deelnemersaantal zeer groot en ook is het niveau zeer hoog en gelijkwaardig. Bij de senioren duo’s was er een hele mooie derde plaats voor Isabel van der Meide en Eva Sliekers van BATO. Voor de meiden was het een mooie opsteker na een seizoen met blessures.

 C-lijn
In de C-lijn is het gebruikelijk twee oefening te draaien, maar voor deze wedstrijd werden de oefeningen in een aparte competitie beoordeelt. Bij de balans-oefeningen werd het goud gewonnen door het Turninstituut-duo Floor van Dongen en Jolieke Huisman. Haar zus Magret Huisman won samen met Michelle van der Laan het brons. Bij de Tempo-oefening met vele salto’s waren het juist Magret en Michelle die de hoogste score behaalden en de gouden medaille kregen omgehangen door Burgemeester Pieter Smit.

Aan het eind van het weekend werd Turninstituut trainster Magda Boven nog even extra in het zonnetje gezet. Zij stopt na 17 jaar lesgeven als trainster en mede door haar enthousiaste inzet is het Open Groninger Acrokampioenschap uitgegroeid tot de leukste en sfeervolste wedstrijd van het seizoen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button