AlgemeenGemeente

Gang van zaken omtrent bezoek Koningin Máxima

- advertentie -

Winschoten – Dinsdag 13 juni 2017 vindt in het Rosarium in Winschoten symposium Dé Roos plaats. Tijdens dit symposium voor vakmensen uit de rozenwereld worden de nieuwste ontwikkelingen op rozengebied gedeeld. Centraal staan de teelt van rozen, export van onderstammen uit het gebied en de ontwikkeling van de nieuwe roos.
Koningin Máxima woont het middagprogramma van het symposium bij en spreekt dan ook met de rozenexperts.

- advertentie -

Verder onthult zij een nieuwe bijzondere roos, voor de gelegenheid gedoopt met bronwater uit de ‘Ernst Casimir van Nassau bron’ uit Bad Nieuweschans. Het symposium is uitsluitend toegankelijk voor genodigden. Behalve rozenkwekers uit de regio, zijn ook de ambassadeurs van het Jaar van de Roos en lokale vertegenwoordigers aanwezig.

Lees ook: Winschoten maakt zich op voor komst Koningin Máxima

De Nederlandse Rozenvereniging en de gemeente Oldambt organiseren het symposium ter ere van het vijftigjarig bestaan van het Rosarium. Dé Roos staat voor een speciale roos voor dit kroonjaar.

Voor wie Koningin Máxima wil zien
Koningin Máxima arriveert op een niet nader bekend te maken tijdstip om het middagprogramma van symposium Dé Roos bij te wonen. Het inhoudelijke middagprogramma eindigt rond 14.30 uur. Zowel aan de voorzijde van het Rosarium (Mr. D.U. Stikkerlaan) als aan de achterzijde (Bovenburen) zijn dranghekken en linten geplaatst, van waarachter belangstellenden de Koningin kunnen zien aankomen en vertrekken. De doop van de roos vindt ook buiten plaats.

OldambtNu.nl is deze dag aanwezig in het Rosarium en zal in de middag/ avond uitgebreid verslag doen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button