AlgemeenIncidentenVideo

Grote brand in leegstaande kantoorpand Winschoten (video)

- advertentie -

Winschoten – Op zaterdagmorgen omstreeks 6 uur kreeg de meldkamer melding van brand in een leegstaand pand aan de P. Van Dijkstraat in Winschoten. Al tijdens het aanrijden was de zwarte rook te zien, waardoor snel werd opgeschaald.

- advertentie -

Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig sloegen de vlammen inmiddels al uit het pand. Daarop is verder opgeschaald naar grote brand en kregen de ploegen uit Winschoten extra ondersteuning van extra blusvoertuigen en de dompelpomp ten behoeve van de waterwinning.

Het groot watertransport werd opgezet, waardoor het verkeer in Winschoten enige tijd hinder ondervond.

Door de inzet van meerdere blusvoertuigen werd uitbreiding naar omliggende panden voorkomen. Het pand waar de brand is ontstaan, moet als verloren worden beschouwd. Persoonlijke ongevallen deden zich niet voor.

Niet de eerste keer
Vorige week, 5 juni stond de brandweer ook voor deze pand. Dit in verband met een gaslekkage. Dit was vermoedelijk gekomen door koperdiefstal. Enexis heeft destijds de gasleiding afgesloten.

Lees ook: Koperdiefstal zorgt voor aardgas lekkage

- advertentie -

Enkele maanden terug was het ook raak in dit pand. Toen broedde hier al een forse brand die de brandweer snel onder controle had.

- advertentie - 

Lees ook: Forse brand in loods in Winschoten

Om tien voor acht gaf de brandweer het sein brand meester. De politie gaat in het pand onderzoek doen naar de oorzaak.

Foto’s: JB & Quintin Stoetman
Video: Gerrie de Groot

 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button