AlgemeenGemeente

Elfde regionale Veteranendag voor Bellingwedde en Oldambt

- advertentie -

Oldambt/ Bellingwedde – De gemeenten Bellingwedde en Oldambt organiseren op vrijdag 23 juni 2017 voor de elfde keer de regionale Veteranendag. Gastsprekers deze dag zijn een sergeant van de Koninklijke Landmacht en de heer Erik Hulsegge, journalist en columnist RTV Noord. Alle veteranen met hun partners en de weduwen van veteranen woonachtig in de gemeenten Bellingwedde en Oldambt zijn uitgenodigd.

- advertentie -

De gemeentebesturen van Bellingwedde en Oldambt vinden erkenning en waardering voor de verdiensten van veteranen belangrijk. Daarom organiseren de gemeenten samen jaarlijks een regionale Veteranendag. De dag staat in het teken van ontmoeting en onderlinge contacten. Dit jaar is de gemeente Bellingwedde gastheer.

Programma
Na de opening houdt burgemeester Janneke Snijder-Hazelhoff een korte toespraak. Daarop volgt het herdenken van alle gesneuvelde militairen. Vervolgens vertelt een sergeant van de Koninklijke Landmacht over zijn uitzendingen naar Afghanistan en Irak. Na de pauze vertelt de heer Erik ‘Noorman’ Hulsegge, enige luchtige verhalen in het Gronings. Aan het einde van de bijeenkomst zijn alle aanwezigen uitgenodigd voor de bloemlegging bij de militaire graven in Blijham.

Meer informatie
De bijeenkomst vindt plaats van 10.00 tot 13.30 uur in Het Oude Wapen in Blijham. Alle bij de gemeenten bekende veteranen zijn per brief uitgenodigd. De veteranen of weduwen die geen brief hebben ontvangen kunnen zich alsnog aanmelden door te bellen met de gemeente Bellingwedde: (0597) 53 71 81.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button