AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt wil onveilige brug sluiten en vervangen

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Onveilig, dat is de Booneschanskerbrug ten zuiden van Bad NIeuweschans. De brug, vlakbij de Duitse grens is in zo’n slechte staat dat hij vervangen moet worden. De brug over het Boelo Tijdenskanaal stamt uit 1951 en is volgens de gemeente niet meer te repareren.

- advertentie -
Het gemeentebestuur van Oldambt wil de brug ten daarom sluiten voor al het verkeer.
Acht ton
Een nieuwe brug te plaatsen en dus te vervangen is zo’n acht ton nodig. De nieuwe brug zal dan een semi-vaste brug worden. Dit is een brug die op termijn kan worden omgebouwd tot beweegbare brug.

Zodra de raad het licht op groen heeft gezet, wordt het gebruik van de brug vanwege de slechte kwaliteit verder beperkt. De gemeenteraad van Oldambt bespreekt de toekomst van de Booneschanskerbrug komende maand. De raad neemt op 17 juli een besluit.

Foto: Google Maps

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button