Algemeen

Gedeputeerde Staghouwer overhandigt cheque aan inwoners Midwolda

- advertentie -

Midwolda – Vrijdagmiddag 7 juli om 13.30 vindt er een bijzondere gebeurtenis plaats bij het terrein van De Wissel in Midwolda.

- advertentie -

De locatie zal onderdeel zijn van een excursie langs ‘Groene bewonersinitiatieven’ die subsidie ontvangen van de Provincie Groningen. En deze vrijdagmiddag zal de gedeputeerde van de provincie, Henk Staghouwer, een cheque overhandigen aan Stichting Wisselwerking. Ook de Oldambtster wethouders Laura Broekhuizen en Bard Boon zullen aanwezig zijn.

Inwoners van Midwolda worden bij deze uitgenodigd om hierbij ook aanwezig te zijn.

Mens en Natuur
De Provincie Groningen heeft binnen het programma Mens en Natuur subsidie beschikbaar gesteld waar bewoners, die actief zijn voor het landschap en de natuur in hun eigen woonomgeving, aanspraak op kunnen maken.

De regeling heeft het eerste jaar al diverse mooie initiatieven mee mogelijk gemaakt, die tijdens de excursie worden bezocht.

Dorpsbosje
Eén van de initiatieven die mogelijk wordt gemaakt is een nieuwe inrichting van het bosje grenzend aan het terrein De Wissel.

Jos Schaafsma is bestuurslid van Stichting Wisselwerking. Hij zegt: “Door het aanleggen van paden, waterlopen, bruggetjes, hoogteverschillen en open plekken wordt een wandeling door het bos avontuurlijker gemaakt.  Ook worden er natuurlijke speeltoestellen aangelegd. En met de aanplant van een rijkere variatie aan bomen en struiken wordt het bosje interessanter voor de wandelaar.” 

”Aan de rand van het bos wordt een landschapsbalkon gebouwd. Informatiepanelen geven uitleg over de rijke historie van het gebied met kolken, waarover men vanaf het balkon uitkijkt.” Aldus Schaafsma.

De Wissel
Het bosje is onderdeel van het grotere project De Wissel. Dit wordt een ontmoetingsplek voor inwoners en bezoekers van Midwolda. Een plein, een terrein voor sport en spel met een skatebaan en een ‘belevingsroute’ door het bos.

Op het plein wordt een gebouwtje gerealiseerd met ruimte voor ongeveer 20 mensen.  Men kan hier terecht om versnaperingen te kopen, verenigingen kunnen er kleinschalige activiteiten organiseren en de dagbesteding van De Kleine Haven kan er haar gereedschap opruimen. Onderdeel van het plan is namelijk dat deze mensen het terrein zullen onderhouden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button