AlgemeenOp stap

Morgen: 50cc grasbaanwedstrijd in Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Morgen vindt er op het ijsbaanterrein aan de Pelmolenlaan in Scheemda een 50cc grasbaanrace plaats. In veel dorpen in Oost-Groningen en Drenthe werden in de jaren 60, 70 en 80 50cc grasbaanwedstrijden georganiseerd. Dit wordt morgen dus over gedaan.

- advertentie -

Zelf aan de knutsel
De 50cc grasbaan motorsport was in deze jaren zeer populair, in de beginperiode  waren 50cc grasbaan motoren niet verkrijgbaar maar moesten zelf worden gebouwd. Bromfietsframe’s zoals Batavus of Tyfoon werden omgebouwd en werden voorzien van Kreidler , Sachs, Zundapp, Morini of Minarelli motoren. Begin jaren 70 werden in deze tak van motorsport speciale machines gebouwd.

Met de komst van de Japanse motoren is de 50cc grasbaanklasse eind jaren 80 opgehouden te bestaan, de motoren zijn achter in de schuur gestald en in de vergetelheid geraakt.

Informatie
De toegang voor de wedstrijden op de ijsbaan in Scheemda is gratis. De trainingen beginnen om 11.00 uur; de wedstrijden om 13.00 uur. Meer informatie en voor opgave lokale klasse bij Annet Helweg, via annethelweg@gmail.com. Zie ook: www.classic50ccgrasbaanteam.nl.

Foto: Arno Steeman/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button