AlgemeenIncidenten

Noord-Nederland geeft duidelijk signaal af: de telefoon gebruiken in het verkeer, dat doe je niet

- advertentie -

Noord-Nederland – Enkele duizenden inwoners van Groningen, Friesland en Drenthe hebben op Facebook de belofte afgelegd hun telefoon niet te gebruiken in het verkeer.

- advertentie -

Daarmee geven ze een duidelijk signaal af dat je mobiel checken in het verkeer echt niet kan. De meeste mensen die de belofte deden, komen uit Friesland. Daarmee is deze provincie de winnaar van de actie geworden.

Meer dan 5.000 mensen legden op de Facebook-pagina Rijkswegen Noord de belofte af. Daarnaast is het bericht 1.200 keer gedeeld en zijn er 5.000 likes op het bericht gekomen. Het bericht is bij een half miljoen mensen uit de drie noordelijke provincies online onder de aandacht gebracht. Daarmee zeggen de weggebruikers: even je mobiel checken terwijl je aan het verkeer deelneemt, dat is not done. Rijkswegen Noord hoopt met de actie weggebruikers te prikkelen inderdaad geen telefoon te gebruiken achter het stuur.

Prijzen
Van alle mensen die gereageerd hebben op het Facebookbericht en daarbij hun provincie hebben genoemd, komt 44% uit Friesland, 30% komt uit Groningen en 26% uit Drenthe. Uit de winnende provincie Friesland is één persoon geloot die een dagdeel mee mag met een politiecontrole in zijn regio. Daarnaast zijn onder alle deelnemers twee extra prijzen verloot: een cadeaubon voor auto-accessoires ter waarde van €100,- en een slipcursus of rijvaardigheidstraining. Alle drie de winnaars hebben bericht gekregen.

A7 Attent
De wedstrijd is onderdeel van de campagne ‘A7? Attent!’. Binnen deze actie maken Rijkswaterstaat en de politie zich sterk voor de veiligheid op de A7. De politie controleert gedurende een half jaar extra op deze weg en Rijkswaterstaat ondersteunt de controles met online voorlichting. Met de beloftenactie hopen de partners dat weggebruikers aangemoedigd worden om hun telefoon niet in de hand te houden tijdens het rijden. Meer informatie over ‘A7? Attent!’ is te vinden op rijkswegennoord.nl/a7.

Rijkswegen Noord
Onder de naam Rijkswegen Noord maken Rijkswaterstaat Noord-Nederland, de Politie-eenheid Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie Noord-Nederland zich sterk voor de veiligheid op de rijkswegen van Drenthe, Friesland en Groningen. Door samen te werken willen de partners de verkeersveiligheid op de noordelijke rijkswegen verbeteren. Daarbij zoeken zij ook de samenwerking met andere overheden en instanties in Noord-Nederland.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button