AlgemeenKort nieuws

Bloemetje van de week voor Mineke Middeljans

- advertentie -

Nieuwe Pekela – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd. Zaterdag kiezen we daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket. Deze keer waren we te gast in Nieuwe Pekela. Daar woont Mineke Middeljans. Ze werd door haar vriendin Petra Eeftink genomineerd.

- advertentie -

Petra schreef: “Mineke kan op dit moment wel een opkikkertje gebruiken, na niet gemakkelijke tijden.”

We worden uitgenodigd in de mooie tuin. Onder een parasol genieten we van een lekker kopje koffie. En vertelt Petra hoe ze Mineke leerde kennen: “Mijn dochter en Mineke’s dochter zaten samen op paardrijden. Wij als moeders praatten dan over hoe het ging.”

Deze week is het drie jaar geleden dat de echtgenoot van Mineke onverwacht overleed. Dat veroorzaakte veel verdriet. Maar toch bleef Mineke klaarstaan voor mensen om haar heen. Petra: “Ik heb het ook wel eens moeilijk. Dan hoef ik maar te bellen en ze is er direct voor mij. Soms denk ik: Mijn problemen worden kleiner als ik ze vergelijk met haar moeilijkheden..”

Mineke is blij dat ze anderen steun kan geven. Maar is ook blij dat ze zelf steun kan ontvangen. “In dit buurtje wonen sociale mensen. Als mijn buurvrouw te veel heeft gekookt, brengt ze me vaak wat warm eten. Een leuke buurt. We hebben ook ieder jaar een buurtbarbecue”.

Toch blijft het gemis.

“Wij missen Reinder. En we realiseren ons dat hij zoveel mist. Hij zou zo trots zijn op onze dochter die nu haar rijbewijs heeft gehaald. Hij zou mee gaan om een auto te kopen. En de auto tien keer per maand schoonmaken. Want zo was hij.”


Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

Foto & Tekst: Ingezonden

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button