AlgemeenGemeente

Kennis- en Innovatiewerkplaats komt in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – In Winschoten komt een Kennis- en Innovatiewerkplaats om onder meer stages van Nederlandse en Duitse studenten in de grensregio te stimuleren. De innovatiewerkplaats in een pand in het centrum wordt opgezet door de Hanzehogeschool Groningen, samen met verschillende partners. Naast de gemeente Oldambt, doen ook de Hochschule Emden/Leer, IHK Oostfriesland und Papenburg, Landreis Leer en de Rijksuniversiteit Groningen mee.

- advertentie -

Dinsdag 11 juli kwamen de partners bijeen om de samenwerking verder vorm te geven, zodat de eerste contacten met studenten en bedrijven nog deze zomer kunnen worden gelegd.

Wethouder Laura Broekhuizen vertelt namens de gemeente Oldambt: ‘’Hartstikke mooi dat we in Winschoten een internationale Kennis- en Innovatiewerkplaats krijgen, waar we samen met de Hanzehogeschool en partners studenten gaan interesseren voor kansen in de grensregio. Dat is hard nodig want ons gebied vergrijst en jongeren trekken weg. De Kennis- en Innovatiewerkplaats speelt daarop in met stages en kennisdeling tussen studenten, onderwijs en bedrijfsleven. Het is een vernieuwende manier van samenwerken over grenzen, die bij uitstek toont dat hier ontzettend veel mogelijk is.’’

De Kennis- en Innovatiewerkplaats in het centrum van Winschoten wordt een centrale plek waar bedrijven en organisaties, studenten, universiteiten en hogescholen elkaar ontmoeten en kennis delen. Doel is dat meer studenten uit Nederland en Duitsland hun stage- of afstudeerperiode doorbrengen bij bedrijven in de regio, aan de Duitse of de Nederlandse zijde van de grens.

Het project wordt ondersteund door de Eems Dollard Regio in het kader van het INTERREG V A-programma Deutschland-Nederland mede gefinancierd met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Ministerie van Economische Zaken, de Niedersächsische Staatskanzlei alsmede de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân.

Foto: Gemeente Oldambt

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button