AlgemeenGemeente

Nieuwe vervoersmogelijkheid voor mensen met lichamelijke beperking

- advertentie -

Winschoten –  Vandaag onthulde wethouder Bard Boon van de gemeente Oldambt een nieuwe vervoersmogelijkheid voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel. De Zonnebloemauto, die vanaf morgen te huur is, biedt mensen met een lichamelijke beperking meer bewegingsvrijheid.

- advertentie -

 Flexibel en betaalbaar vervoer
Mensen die hun leven moeten doorbrengen in een rolstoel of scootmobiel kunnen er vaak niet zomaar even op uit. Een eigen auto aanpassen is kostbaar en het openbaar vervoer biedt niet altijd een passende oplossing. Wethouder Boon: “De Zonnebloemauto biedt flexibel en betaalbaar vervoer voor mensen met een lichamelijke beperking. De auto speelt in op de wens om zelfstandig te zijn en te kunnen gaan en staan waar men wil. Met de steun aan dit initiatief draagt gemeente Oldambt een steentje bij aan de zelfredzaamheid van deze inwoners.”

Onthulling
De Zonnebloemauto werd vandaag onthuld door wethouder Bard Boon van de gemeente Oldambt. Klasina Streunding ontving symbolisch de sleutel. Zij is gebonden aan een rolstoel en gaat er binnenkort een dagje op uit met de Zonnebloemauto

Te huur
De Zonnebloemauto heeft vijf zitplaatsen én ruimte voor een rolstoel of scootmobiel, zodat mensen samen met hun vrienden, familie of kennissen op pad kunnen. De auto is te huur voor 40 euro per dag. Mocht de huurder geen chauffeur hebben, dan beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwilligers in de regio Winschoten. De auto is te huur bij hulpmiddelenleverancier RSR aan de Papierbaan 49 in Winschoten. 

Mede mogelijk gemaakt door
De Zonnebloemauto wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten Bellingwedde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde in samenwerking met hulpmiddelenleverancier RSR.

 

Foto’s: Frans Stegeman/ BnsNieuws.nl

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button