AlgemeenGemeente

Netwerken als start voor betere samenwerking

- advertentie -

Winschoten – Als het gaat om zorg aan mensen die dat nodig zijn, zijn er veel verschillende organisaties actief. Denk maar aan Oosterlengte, Buurtzorg, Beter Thuis wonen, gemeente, Stichting Welzijn Oldambt, etc. “Dan is het ook erg lastig om te weten wie welke zorg kan leveren en te weten wie je waarvoor moet hebben”, aldus zorgwethouder Bard Boon.

- advertentie -

De gemeente Oldambt wil deze organisaties in directer contact met elkaar brengen en toekomstige samenwerkingen realiseren en daarom organiseerde zij in samenwerking met Stichting Welzijn Oldambt woensdagmiddag 12 juli een eerste netwerklunch.

Het bleek al bij de aftrap een schot in de roos. Genodigden vertelden enthousiast dat het toch erg goed en leuk is om elkaar beter te leren kennen en “de mensen te ontmoeten waarvan ik voorheen alleen de namen kende”, zoals een van de deelnemers het verwoordde. Een andere deelnemer gaf verbaasd te kennen: “Goh, kan ik jouw organisatie ook daarvoor benaderen?” Kortom, een opstap voor een vervolg. Een tweede bijeenkomst zal er komen na de zomervakantie, met zeer waarschijnlijk nieuwe deelnemers, ook actief in de zorg en hulpverlening.

De netwerklunch is bedoeld om diverse organisaties, die actief zijn in de zorg, met elkaar in contact te brengen. Daardoor wordt de samenwerking beter en komt dat de hulpverlening ten goede.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button