Algemeen

‘Belanghebbenden Hamdijkgebied’ stappen naar de rechter wegens afsluiting Booneschanskerbrug

- advertentie -

Bad Nieuweschans –  De Booneschanskerbrug is sinds een week afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Voetgangers, fietsers, ruiters en motoren kunnen nog wel via de opgeworpen versperring. Het is bekend dat deze afsluiting de nodige overlast veroorzaakt en ook de duur van de afsluiting is niet bekend; een schatting is tot maximaal 2 jaar.

- advertentie -

Nu is er op 19 juli een brief gestuurd naar de Rechtbank Noord Nederland door bewoners die zich ‘Belanghebbenden in het Hamdijkgebied en omstreken noemt’ om deze afsluiting tegen te gaan.

Lees ook: Booneschanskerbrug wordt vervangen

Ze schrijven in de brief het volgende:
“De gemeente Oldambt geeft als motivering een beroep op het bouwbesluit te doen, zonder verdere informatie te verstrekken. Een en ander is niet te rijmen met berichten uit couranten, die vermelden dat de zogenaamde problemen al 7 jaren zouden bestaan ten opzichte van de ervaringen en kennis van om- en nabij wonenden dat er geen enkel probleem is met het overrijden of gebruiken van de brug.

Lees ook: Gemeente Oldambt wil onveilige brug sluiten en vervangen

Ook is een en ander tegenstrijdig met de eerdere toezeggingen in de Raad van Oldambt van Wethouder Van den Aker. Zij zou overleggen met nabij- en omwonenden. Zo’n overleg heeft nooit plaatsgehad. De conclusie van deze groep belanghebbenden is dan ook: Van urgente noodsituatie is geen sprake; Behoorlijke deugdelijke informatie is niet verschaft; Overleg met belanghebbenden heeft niets plaatsgehad; Een behoorlijke regeling met betrekking tot extra kosten en schades ligt niet voor. De Rechtbank wordt in Voorlopige Voorziening verzocht B & W van de gemeente Oldambt te verbieden de Booneschanskerbrug af te sluiten of te blokkeren”,

Bron: BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button