AlgemeenGemeente

Gemeente Oldambt wil stadshart aantrekkelijker maken

- advertentie -

Winschoten – Het stadhuis, staat aan de rand van het stadshart. In dat stadhuis is echter geen ruimte voor alle ambtenaren van Oldambt. Een aantal werkt bijvoorbeeld in Scheemda. De gemeenteraad vindt dat ongewenst en wil de ambtenaren meer bij elkaar laten werken.

- advertentie -

Nieuw pand voor de gemeente
Burgemeester en wethouders hopen dat voor elkaar te krijgen door ambtenaren op de eerste verdieping van de Hema te installeren. ”Dat is onderdeel van het plan’‘, zei wethouder Cees Swagerman (SP) tegen Dagblad van het Noorden.

”Er kan een loopbrug tussen stadhuis en Hema komen. We onderhandelen hier met de eigenaar van de Hema over. We zijn afhankelijk van zijn medewerking. Voor de rest van het plan ligt dat anders. De Kijkshop, de lege supermarkt, de bibliotheek en het parkeerterrein zijn van de gemeente”. Verteld wethouder Swagerman tegen de krant.

Broekhuizen benadrukt dat het bij het plan om een ‘denkrichting’ gaat. ‘‘We leggen het na de zomer aan de gemeenteraad voor. Maar wij denken dat we dit deel van de stad zo aantrekkelijker kunnen maken.’

Sloop voormalige bibliotheek
Om ruimte te maken voor de Poort van Winschoten moet de voormalige bieb worden gesloopt. Hier komen dan stadswoningen met tuinen en bomen.

Lees ook: Oude bibliotheek van Winschoten gaat tegen de vlakte

Foto’s: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button