AlgemeenIncidenten

Controleer of uw inloggegevens van uw e-mailadres zijn gestolen

Landelijk – De politie neemt regelmatig gegevens in beslag die zijn verzameld door een crimineel netwerk van softwarerobots dat inbreekt in computers. Zo’n netwerk noemen we een botnet. Tussen de illegaal verkregen gegevens kunnen ook uw e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden zitten.

- advertentie - 

Het feit dat een netwerk is opgerold betekent niet dat deze gegevens nu veilig zijn. Het is mogelijk dat ze zijn doorverkocht aan andere (criminele) partijen.

Checkfunctie
Via de checkfunctie op deze pagina kunt u zelf controleren of uw e-mailadres voorkomt in de gegevens die de politie in beslag genomen heeft.

Als uw e-mailadres inderdaad voorkomt in de inbeslaggenomen inloggegevens, ontvangt u van de politie binnen enkele minuten een e-mail. Zo weet u dat een door u gebruikte computer dus mogelijk geïnfecteerd is (geweest).

Let op!
Komt uw adres niet voor in de inbeslaggenomen inloggegegevens, dan krijgt u géén e-mail van de politie. Dit betekent alleen dat uw gegevens niet voorkomen in de datasets die de politie in beslag genomen hebben. Maar: uw computer kan besmet zijn (geweest) door een ander botnet dat de politie nog niet heeft opgerold.

- advertentie - 

Verander daarom regelmatig uw wachtwoorden en controleer ook andere checksites. Bijvoorbeeld deze: haveibeenpwnd.com.

Controleer hier uw e-mailadres!

- advertentie - 
- advertentie - 

Dit kan u ook interesseren

Back to top button