AlgemeenIncidenten

Help de brandweer door brandkranen toegankelijk te houden

- advertentie -

Groningen – Elk jaar controleert de brandweer de brandkranen. De brandweer vrijwilligers gaan na of ze makkelijk bij de brandkranen kunnen komen, of alles nog aanwezig is of de locatiebordjes nog kloppen en duidelijk leesbaar zijn.

- advertentie -

De controle wordt gehouden omdat de bordjes of brandkranen bijvoorbeeld overwoekerd kunnen worden door struiken of hoog gras.

Brandkraan
De brandweer gebruikt de kranen om een tankautospuit of hoogwerker bij brand te voorzien van water. In Nederland bevinden veel brandkranen zich ondergronds. Om de dichtstbijzijnde kraan snel te vinden, geven locatiebordjes de afstand aan ten opzichte van de brandkraan.

Help de brandweer!
Heb je een brandkraan of een bordje in je tuin? Dan kunt u de brandweer helpen door ze goed toegankelijk te houden.

Foto: Brandweer Groningen

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button